Úvod » Orientační běh - o akcích

Soustředění SCM a SCD - Toulovcovy maštale

publikováno 21.04.2014

Od čtvrtka 17.4. do pondělka 21.4. mělo hanácké "escéemko" a "escédéčko" obvyklé velikonoční soustředění. V tomto roce byl centrem soustředění tábor v Budislavi a blízkost pískovcových skal určila zaměření. A tím byla příprava hned na dvě M ČR - middle a long.

My jsme se v tříčlenné sestavě (Terka, Klára, Tomis) zúčastnili nadpoloviční většiny soustředění. Od čtvrtečního do sobotního odpoledne jsme absolvovali 6 tréninků a kromě pár okruhů to byl (aspoň v mém případě) vesměs boj s mapou.

Ve čtvrtek odpoledne byl neměřený seznamovací trénink. Pruh mapy, ve kterém bylo třeba se pohybovat, nebyl zrovna nejširší a moc jsem nerozuměl generalizaci kamenů. Takže zadarmo to nebylo.

Večerní nočák byl místy docela solidní middle ve světle zeleném a s tratí A hodně bojovali úplně všichni, kteří se na ni vydali. Mně se podařilo vydržet na trati do desáté kontroly, jedenáctá nebyla moc obtížná, ale nenašel jsem ji ani na třetí pokus.

V pátek dopoledne jsme vyjeli ke skalám na okruhy. Z pěti okruhů byly tři pod skalami a byly hodně jednoduché, z rychlosti se občas dalo ulítnout do půlminutové chyby. Dva skalní okruhy byly o něčem jiném a chyby v nich znamenaly několikaminutové ztráty.

V pátek odpoledne jsme trénovali na vrstevnicovkách (takže bez cest a porostů), o skály jsme se jen tak lehce otřeli, ale náročné to bylo dostatečně.

Páteční večer se sice nedá považovat za plnohodnotnou tréninkovou fázi, ale superpíchač (tentokrát s mapou a trochu jinak) některé hodně potrápil.

Naopak sobotní dopoledne bylo pro mnohé účastníky bojem od začátku do konce. Sem-tamy na víceméně plochém hřebeni o šířce zhruba 200 m z něhož na obě strany spadaly dolů pořádné skalní srázy. Fakt mazec. V něčem takovém jsem toho nikdy moc nenaběhal, porážel mě skoro každý a teprve ve čtvrtém či pátém sem-tamu, kdy už se dalo využívat znalosti prostoru, mně začalo být jasné, co mám v té mapě vlastně vidět.

Naší poslední fází byla sobotu odpoledne další vrstevnicovka, tentokrát opravdu ve skalách. Stále jsem musel odhánět pocit, že už tomu konečně začínám trochu rozumět, abych se podceněním situace nedostal do nějaké zásadní chyby.

Soustředění (a to jsme jej neabsolvovali celé) bylo tedy opravdu výživné. Výsledky většiny tréninků by se měly objevit na webu SCM a nám (kromě Klářina nočáku) nepatří přední umístění. Ale fakt to stálo za to a snad nám to všem třem v sezóně pomůže.

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce

Anketa

Tyto stránky sleduji kvůli dění:

  v orientačním běhu
190 (55,7%)

  ve volejbalu
121 (35,5%)

  v orientačním běhu i volejbalu
30 (8,8%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz