Úvod » Orientační běh - o akcích

4. a 5. závod ČP štafet (LPU) & ČP (KUO)

publikováno 28.05.2014

Za námi je intenzivní víkend ve východních Čechách - tři kratší závody, které se v některých případech daly zvládnout i během 24 hodin. Výprava z našeho klubu byla malá, celkem se nás zapojilo šest (Agátka, Terka, Klára, Jitka M., Roman, Tomis), přičemž přímo za ZLH startovala každý den jedna štafeta a ve sprintu tři jednotlivci. Klára totiž ve štafetových závodech startovala tradičně za SSU a Terka celý víkend absolvovala v barvách Hanácké oblasti, neboť šlo o Vyzývací pohár.

Sobotní štafetový závod proběhl v blízkosti obce Mikuleč v rovinatém lese, v němž byla po deštích dost těžká podložka. Terka zaběhla standardně a v kategorii D14 byla se svou štafetou na 9. místě. Klára pokračuje v podivné sezóně - začala běhat a přestalo se jí dařit. S Kájou Machusovou a Romčou Zatloukalovou však v nejpočetněji obsazeném závodě sezóny (38 štafet) přece jen uhrály 25. místo a jeden bod do ČPŠ. Roman s Tomisem sháněli a nesehnali mužského parťáka, takže si premiéru v kategorii H105 odbyla Jitka M. a stálo to za to, po oba dny jsme si pěkně zazávodili. Ve slabě obsazené kategorii (šest štafet) se pořadí zajímavě přelévalo a nakonec z toho pro nás bylo 3. místoRoman se svým výkonem nebyl spokojen, Jitka M. zaběhla parádně, Tomis dobře, ale vlastními chybkami se vyřadil z boje s UOL. Perličkou závodu bylo, že v naší kategorii štafety od druhého místa přiběhly až po vyhlášení výsledků. Výsledky zde.

Na odpolední sprint a na ubytování jsme se přesunuli do České Třebové. (Vsuvka: večeře i snídaně byly výborné, přesto si díky jídelně a prostoru cíle Českou Třebovou zapamatuji jako "frontové město".) Cestou na start jsme si připomněli, že o České Třebové jsme se kdysi ve škole učili, že je naším největším železničním uzlem. Závod v parku a na sídlišti byl jeden z těch mapově nejjednodušších - paneláky zleva nebo zprava z rozdílem ve variantách tak do tří sekund. Roman šéfoval startu, Terka v kategorii D14C vybojovala pro Hanáckou oblast nebodované 30. místo (72 startujících). Klára si zkusila D16A - 43. místo ze 48 startujících. Tomis si ve stotřináctičlenném poli kategorie H21C připomněl 71. místem PéHáčkův výrok "veteránský sprint je protimluv". Mezi příchozími zápolila Agátka, Jitka jí dělala stín. Výsledky zde.

Nedělní štafety měly stejné parkoviště jako ty sobotní, ale centrum závodu bylo na jiné louce. A trochu jiný byl i charakter závodu. Les byl celkově čistší a díky nějaké té vrstevnici se paradoxně lépe běželo - ve svazích se samozřejmě nedržela voda. Všechny štafety, ve kterých jsme měli své lidi, dopadly hůř. Holky zaběhly v zásadě stejně jako v sobotu, Terka obsadila se svou štafetou 16. místo, Klára 26. místo. Ve veteránské štafetě jsme vzhledem k délkám prohodili úseky. Tomis dobře odběhnutý závod s jednou pětiminutovou chybou, do níž ještě stáhl své spoluběžce. Roman naprosto excelentní výkon. Jitce to tentokrát vůbec nevyšlo a pár minut strávila i mimo mapu. Nakonec 4. místo, závod pěkný, zkušenosti cenné. Výsledky zde.

Celkově pěkný víkend a pro veteránskou štafetu parádní soupeření s UOL a KSU.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Tyto stránky sleduji kvůli dění:

  v orientačním běhu
190 (55,7%)

  ve volejbalu
121 (35,5%)

  v orientačním běhu i volejbalu
30 (8,8%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery