Úvod » Volejbal - o akcích

2. kolo Krajského přeboru žaček

publikováno 17.11.2015

Po čtyřtýdenní pauze čekalo holky další kolo krajského přeboru. Připomeňme, že v prvním kole jsme hráli ve skupině D, čili ve čtvrté ze šesti výkonnostních úrovní. Po porážkách s Frýdkem-Místkem C, Krnovem a Ostravou B jsme v této skupině skončili poslední a za normálních okolností bychom sestoupili do skupiny E. Před sestupem nás zachránilo rozšíření soutěže o jedno družstvo.

Takže i druhé kolo jsme odehráli ve skupině D, která je momentálně zřejmě naším stropem. Vzhledem k předchozím výsledkům jsme rozhodně nebyli favority, přesto jsme ještě týden před turnajem měli ambici porazit alespoň Krnov. Bohužel nemoci, zranění a rodinné akce náš kádr zdecimovaly natolik, že jsme tak tak dokázali poskládat minimální možný počet hráček. Upřímně, dokonce jsem pročítal předpisy a zjišťoval, jaké jsou sankce za nenastoupení k zápasům.

Nakonec na turnaj přece jen odjelo sedm statečných: Radka GotthardováSára IliadisováMíša KlimešováTerka NovotnáVivi ŠívrováBára Šťastná a Mája Tomaštíková. Nicméně v každém okamžiku byla na hřišti alespoň dvě děvčata, která toho zatím moc nenahrála a zatím se učí úplné základy. Dalo se čekat, že budeme mít menší úspěšnost v jednotlivých herních činnostech a bude i nějaké to bloudění na hřišti. Při tomto rozložení sil jsem se téměř obával tří debaklů.

A chyb teda dělaly holky hodně. Ale tentokrát opravdu všechny dělaly opravdu všechno pro to, aby se co nejvíce přiblížily našemu momentálnímu maximu. Zkrátka fakt bojovaly naplno a zaslouží si za tento turnaj pochvalu. Snad to takovým způsobem půjde i v optimální sestavě.

První zápas jsme hráli s týmem TJ Krnov. Na soupeře jsme si museli trochu počkat, neboť přijel později vlakem. Proti nám nastoupil nabuzený manšaft, na začátku to vypadalo, že nás úplně "přejede". Ale holky se nevzdaly, prohrály se ctí 0:2 (20:25, 19:25).

Druhým soupeřem byl TJ Frenštát pod Radhoštěm. Ambiciózní soupeř byl rozhodnut vyhrát tento turnaj. Mimo jiné nasadil "zvukovou stěnu", zbraň kterou často používáme my - velmi bouřlivé povzbuzování. Náš fanklub se také velmi snažil, ale některé holky se přece jen trochu nechaly rozhodit. Přes velkou bojovnost jsme byli bez šance a prohráli jsme 0:2 (12:25, 14:25). 

Končili jsme zápasem s celkem TJ Sokol Frýdek-Místek C, my už jsme neměli šanci na záchranu ve skupině D, soupeř měl ještě šanci na postup do "céčka". Naše holky ukázaly, že ještě mají síly a našemu soupeři situaci docela ztížily. Poslední zápas jsme prohráli 0:2 (18:25, 22:25).

Tabulka naší skupiny je zde. V celkovém pořadí všech sedmadvaceti družstev se držíme na 19. místě.

Další kolo se hraje v neděli 6. prosince a tentokrát už budeme hrát opravdu ve skupině E. Našimi soupeři budou TJ Ostrava C, TJ Sokol Frýdek-Místek D a SKP Bruntál.

T.N.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Tyto stránky sleduji kvůli dění:

  v orientačním běhu
190 (55,7%)

  ve volejbalu
121 (35,5%)

  v orientačním běhu i volejbalu
30 (8,8%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery