Úvod » Orientační běh - o akcích

Končí rok 2016

publikováno 23.12.2016

Čas od času je zapotřebí prezentovat se i mezi svými, na stránkách místního občasníku. Níže je článek, by měl v nejbližších dnech vyjít v měsíčníku Zlatohorsko.

V příštím roce bych chtěl zveřejňovat jen velmi krátké souhrny jednotlivých akcí (ve stylu webu STE) tak, aby nějaké informace byly a abych sám sebe nezavazoval k delším článkům a neměl pak výčitky, že nemám na to čas a energii. :-)

Tomis

 

Úspěšný rok orientačních běžců

Orientační běžci v průběhu tohoto roku téměř nepublikovali zprávy o své činnosti. To však vůbec neznamená, že by zaháleli. Právě naopak, rok 2016 byl nabitý událostmi a byl úspěšný.

A první prosincovou sobotu se členové oddílu orientačního běhu TJ Zlaté Hory sešli, aby zhodnotili uplynulou sezónu a vytýčili si hlavní úkoly pro rok následující.

Ještě před svým rokováním uspořádali v členitém lesním prostoru před zotavovnou Edel svůj oddílový přebor v OB. V tomto závodě byl nejúspěšnější Marek Pavlík.

Při hodnocení ukončené sezóny předsedkyně oddílu Hana Pavlíková nemusela šetřit slovy chvály. Při organizaci závodů se celý oddíl velmi aktivně zapojil do pořadatelského týmu Mistrovství Evropy v OB, které se konalo koncem května na Jesenicku. Dvě etapy závodů pro hendikepované sportovce se uskutečnily právě v okolí zotavovny Edel a byly velmi kladně hodnoceny všemi zúčastněnými sportovci.

V září oddíl uspořádal v Horním Údolí velmi zdařilý oblastní závod – Memoriál Věry Tišnovské, kde se na startu sešlo 432 závodníků Olomouckého kraje v kategoriích od nejmenších dětí až po nejstarší veterány. Podle vyjádření soutěžní komise tento závod patřil k těm nejlépe zorganizovaným závodům roku 2016.

V jednotlivých závodech i celoročních soutěžích dali závodníci ZLH o sobě také vědět. Nejlepšího umístění na celostátní úrovni dosáhla Ludmila Novotná, která v kategorii D65 získala bronzovou medaili na Mistrovství ČR ve sprintu. Seriálu závodů Českého poháru štafet se zúčastnila štafeta dorostenek (Klára Novotná, Tereza Novotná a Romana Zatloukalová) a v každém ze závodů se holky umístily v bodované pětadvacítce. V celoročním žebříčku B – Morava si letos nejlépe vedli L. Novotná (2. místo v D65B) a Jiří Babák (3. místo v H65B).

A co připravuje 35-ti členný oddíl orientačního běhu na příští rok? Hned v závěru ledna bude pořadatelem Mistrovství ČR v lyžařském OB, kdy centrem závodu bude Rejvíz. Na duben byl oddíl ZLH pověřen uspořádáním Mistrovství Hanácké oblasti ve sprintu jednotlivců a čtyřčlenných štafet v centru města Jeseník. V závěru července se část rodiny Novotných (Tomáš, Klára a Tereza) zapojí do pořadatelského týmu na The World Games - Světových hrách neolympijských sportů v polské Wroclawi a ještě předtím, začátkem července, Klára Novotná a Romana Zatloukalová budou působit jako pořadatelé na Mistrovství světa v OB v Estonsku.

Standa

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Tyto stránky sleduji kvůli dění:

  v orientačním běhu
190 (55,7%)

  ve volejbalu
121 (35,5%)

  v orientačním běhu i volejbalu
30 (8,8%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery