Úvod » Orientační běh - o akcích

Sprintový šampionát v Brně

publikováno 22.05.2017

První květnový víkend Žabiny pořádaly Mistrovství a Veteraniádu ČR sprintových štafet a sprintu jednotlivců.

Mistrovství bylo poměrně kontroverzní svým osobitým přístupem k utajování (a postupnému uvolňování) informací. Na facebooku a různých webech se na toto téma napsalo mnoho, pořadatelé měli chvályhodnou snahu o co nejregulérnější závod v terénu, který spousta lidí zná jako své boty. Výsledek byl ale spíše opačný než původní záměr - čím menší znalost Brna, tím ztíženější možnost teoretické přípravy, čím větší znalost Brna, tím bylo dotyčnému jasnější, kde se doopravdy bude závodit a jaké nástrahy tam číhají. Zajímavou perličkou pak bylo to, že pro úplně všechny včetně veteránů, bylo od pátku do neděle vyhlášeno přísné embargo velké části Brna. Ale kdo z veteránů měl v průběhu závodu štafet mistrovských kategorií přístup k internetu, věděl před svým štafetovým závodem úplně vše.

My jsme vyslali na závody malou skupinku závodníků, která se ve svých závodech umístila až ve druhé polovině startovního pole. Přesto z toho vyšlo několik zajímavých dílčích úspěchů.

Sobota odpoledne - sprintové štafety

Závodilo se na Špilberku, naši jedinou štafetu pro kategorii DH220 jsme skládali velmi komplikovaně a až v pátek těsně před půlnocí klaplo to, že štafeta byla čistě klubová a tudíž zařazena do hodnocení. V závodě samotném se nám už od okamžiku startu téměř nic nedařilo, čtvrtý úsek musel jít z hanbastartu a taktak jsme svůj závod zvládli před stahováním kontrol. Nicméně závod plný diskvalifikací (ve všech kategoriích) naše štafeta Lída, Baboš, Tomis, Silvie úspěšně ukončila na 8. místě z 12 startujících štafet. Zejména dvěma štafetám OOP jsme na zlatém podnose nabídli možnost odvety za dvoje štafety z předloňska, ale obě štafety se jim DISKly. Výsledky zde.

Neděle dopoledne - kvalifikace sprintu a Veteraniáda

Závodilo se na Kraví hoře, pro kategorie D21 a H21 to byla poprvé v historii M ČR kvalifikace na odpolední finále a pro veterány jejich vrcholný závod. Dobře zaběhla Lída v kategorii D65 a vybojovala 3. místo. Svůj standard zaběhli v D40 Silvie (22. místo) a v H50 Tomáš (také 22. místo). V tomtéž místě měli identický zkrat Tomis (H45) a Baboš (H65). První z nich pochopil a naskočil zpět po dlouhých téměř dvou minutách a bylo z toho 19. místo. Druhý jmenovaný se chytil po ještě delších třinácti minutách a skončil na 21. místě. Výsledky zde.

Neděle odpoledne - finále sprintu

Závodilo se na Petrově a v centru Brna. Právo startu v mistrovském závodě si svou licencí A vybojovala pouze Romča. Běžela dobře a  její 28. místo v kategorii D18 je úspěchem. Výsledky zde.

Tomis

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Tyto stránky sleduji kvůli dění:

  v orientačním běhu
190 (55,7%)

  ve volejbalu
121 (35,5%)

  v orientačním běhu i volejbalu
30 (8,8%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz