Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Orientační běh - o akcích

ČPŠ, Sprint Cup a Challenge Cup "u nás"

publikováno 25.05.2017

Letos jeden štafetově-sprintový víkend probíhal v našem okrese - ASU využilo mapu z loňského ME.

Tím hlavním reprezentantem našeho klubu měla být jako obvykle štafeta dorostenek a k ní se měli přilepit nějací ti veteráni a rodinní příslušníci a všichni měli v rámci víkendu odběhnout i sprint. Takže jsme přihlásili jednu štafetu do kategorie D18 a dvě do H165 (s tím, že jedna z veteránských štafet nebude splňovat kritéria a půjde mimo soutěž). Nakonec to tak úplně nedopadlo, protože se o týden dříve na Paprsku zranila hostující Lenka Švidrnochová.

Sobota dopoledne - sprint

Závodilo se v Javorníku, stavitel nevyužil obávaný a mezi reproši už trochu profláknutý strmý svah a na něm stojící zámek. Takhle malé městečko samozřejmě nenabízí nějak rozsáhlou a komplikovanou zástavbu, ale kvalitu tratí zachránily školní a jiné polouzavřené areály. Hezký, rychlý, nijak složitý sprint, ale byla místa, kde bylo zapotřebí dávat bacha. Našim devíti závodníkům se vesměs dařilo, zásadní chyby nedělali a se svými ztrátami na vítěze byli spokojeni. 1. místo Lída (D65), 3. Standa (H65), 4. Klára a 5. Terka (obě D21C), 7. Tomis (H21C), 17. Tomáš (H45) a 35. Romča (D18A). V kategorii P startovali Baboš a Hanka. Kompletní výsledky zde.

Sobota odpoledne - štafety

Závodilo se v Bílé Vodě ve velmi kopcovitém, dá se řicí typicky longovém terénu. To, že se běželo až po sprintu, jistě bylo férovější pro ty, pro které byl sprint kvalifikační nebo sledovaný závod. Závod štafet to ale docela poznamenalo, zvláště když byly tratě velmi náročné a často byly překročeny směrné časy a taky bylo po celé odpoledne zataženo. Třetí úseky už měly v hustnících docela tmu. Jak už bylo zmíněno výše, dvě ze tří našich štafet musely běžet mimo soutěž. Do D18 byla převelena juniorka Klára a štafeta tak mohla běžet na všech třech úsecích, ale nemohla být hodnocena. Na prvním úseku tradičně dobře zaběhla Romča, na druhém solidně Terka, na body holky mají, musí ještě zabojovat na podzimních závodech a pokusit se o postup na M ČR. V kategorii H165 jsme do boje nasadili štafetu Tomáš, Tomis, Baboš. Každý někde trochu zaváhal a nakonec z toho bylo jen čtvrté místo. Ve druhé štafetě Lídu a Standu výrazně posílila Iva Korpasová. Výsledky zde.

Neděle dopoledne - štafety

Aréna i závodní prostor byly úplně stejné jako v sobotu, povedená stavba tratí však způsobila, že kopce byly o trochu stravitelnější. Dorostenky (a juniorka) tentokrát běžely ve složení Romča, Klára, Terka. Romča i když bez motivace, tak slušně, Klára na druhém úseku se zdravotními problémy bohužel vzdala, Terka dobrý trénink v kopcích. Veteráni (inspirováni končícím MS v hokeji) přeskupili formace a zafungovalo to. Tomis, Standa a Baboš doběhli tentokrát na 2. místě. Druhá štafeta ve stejné kategorii běžela v sestavě Tomáš, Lída, Iva. První dva úseky na závěr fyzicky náročného programu spíše bojovaly samy se sebou, ale úspěšně to vybojovaly, třetí úsek velmi dobře. Výsledky zde.

Erki všechny tři závody absolvoval v barvách Hanácké oblasti v rámci Challenge Cupu.

Tomis

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery

Anketa

Tyto stránky sleduji kvůli dění:

  v orientačním běhu
190 (55,7%)

  ve volejbalu
121 (35,5%)

  v orientačním běhu i volejbalu
30 (8,8%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery