Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Orientační běh - o akcích

Závěr orienťácké sezóny 2017

publikováno 17.11.2017

Skončila podzimní sezóna, stručné zpravodajství o její druhé polovině:

7.10.  M ČR a Veteraniáda štafet

Tentokrát jsme to měli výjimečně ve vzdálenosti na přespání doma. (Není to úplně ono.) Pořádalo KSU v Moravském Karlově. My jsme to měli spíše jako aklimatizaci před závodem klubů, vždy ambiciózní štafeta H105 byla tentokrát trochu sražena zdravotními komplikacemi. V kategorii D105 startovaly SilvieJitka N. a Jitka M. Soupeřky se závodnickou minulostí v hlavních kategoriích byly mimo dosah, ale umístění těsně za první desítkou se počítá a výsledkově to byl náš největší úspěch. V H105 běželi Petr, Tomis, Roman, nejlepší bylo, že se nám podařilo něco, o čem mohou fotbalisti jen snít - porazili jsme Spartu. V H165 měla štafeta ZLH složení Standa, Mirek a Tom. Byl to boj, ale završený úspěchem v souboji s Olomoucí a Bruntálem. V MIXech získali Erki, Klára, Terka taky pár zajímavých skalpů. Celkově to určitě stálo za to, čtyři štafety, ani jeden DISK, dost silných zážitků a to je ten nejsilnější zatím nepublikovatelný. Výsledky.

8.10. M ČR a Veteraniáda klubů a M ČR oblastních výběrů žactva

I když některé štafetové stálice musely letošní závod vynechat, podařilo se složit dvě kompletní veteránská družstva. DH175 v sestavě Petr, Jitka M., Tomis, Silvie, Roman, DH275 ve složení Standa, Jitka N., Mirek, Eva, Tom. Opět bez DISKu, obě družstva dopadla v podobně obsazených kategoriích výsledkově prakticky stejně s přibližně stejnými časovými ztrátami. Trochu jiné byly cesty, kterými se k těmto výsledkům došlo. V mladším družstvu se moc nepovedly ženské úseky, starší družstvo bylo vyrovnanější, ženské úseky to hodně podržely. Výsledky.

Celkově byla obě tato mistrovství v tradičně téměř arktických podmínkách pro nás bez nějaké výsledkové pecky, ale opět jsme byli na svátku OB. A už se pomalu skládá manšaft na příští rok k Vodňanům.

14.10. Tři oblasťáky

Moskvovi a Mrkvicovi závodili na middlu v Kostelecké Lhotě, pořadatelem byl VAM. Na závodech silné Východočeské oblasti startovalo celkem 812 závodníků. V kategorii D35D byla na 10. místě Jitka, v H10C byl 21. Vašek a 30. Vojta, v H21C 20. Petr a 31. Roman. V HDR startoval Honzík. Výsledky

V Hanácké oblasti proběhl dvojzávod (centra závodů však byla od sebe vzdálena 40 km) za pořadatelství ASU.

Dopoledne se závodilo na middlu na Helfštýně. Stavitel tratí Petr Horvát se pokusil (i kvůli odpolednímu závodu a dlouhému přejezdu) postavit zábavné, spíše rychlejší a skluznější tratě bez velkých kopců a určitě se mu to hodně povedlo. Nás reprezentovali Zatloukalovi a Novotní s výsledky: v D18C 2. Romča a 5. Terka, v D21C DISK Klára, v H14C 8. Erki, v H21C 23. Tomis, v H45C 19. Tom a v H65C 3. Standa. Výsledky.

Novotní pokračovali na odpolední sprint do Valašského Meziříčí. Závodilo se v prostoru předloňského MČR. Delší a zásadnější část tratí se odehrávala v okolí náměstí a zámku, závěrečnou třetinu závodu tvořil průlet sídlištěm. Naše výsledky: D18C 3. Terka, D21C 13. Klára, H14C 6. Erki, H21C 23. Tomis a H65C 1. Standa. Celkové výsledky.

21.10. Další tři oblasťáky

Z pohledů žebříčků a počtu našich závodníků byla pro nás tento den nejdůležitější Ruda nad Moravou. Po týdnu opět ASU a opět middle, ale úplně jiný příběh. V hodně nepříjemném počasí (zima a mlha) fyzicky hodně náročný závod v pořádných kopcích a se skalnatými pasážemi. Pokud by navíc někoho potkal tak jako mě souboj s bacilem, tak to byla skoro hodina a půl přemýšlení zda vzdát nebo to nějak doklepat do cíle. Naše výsledky: D18C DISK Terka, D21C 12. Klára, D45C 10. Jitka, H10C 2. Vašek, H14C 6. Erki, H21C 5. Petr a 23. Tomis, H65C 1. Baboš, HDR Honzík. Celkové výsledky.

Nejstarší veteráni byli na Hukvaldech, na závodech Slezské oblasti, pořádaných klubem MOV. Na těžkých závodech byla v D55C na 2. místě Keša a v H65C byl na 2. místě Standa a na 6. Mirek. Výsledky.

A Moskvovi závodili u Chocně na závodech Východočeské oblasti. D35D 19. Jitka, H10C 19. Vojta a H21C 38. Roman. Výsledky.

26.-29.10. Soustředění SCM a SCD ve Velkých Opatovicích

Mezi téměř padesáti účastníky jsme měli docela velké zastoupení. Jako tréněři byli Radka, Petr a Tomis, mezi závodníky byli Erki, Vašek a Honzík. A ještě se v orienťáckém prostředí rozkoukával Vítek. Kvůli rozmarům počasí se muselo trochu improvizovat, ale soustředění se povedlo. 

Ve čtvrtek odpoledne byly okruhy, následované technickým hadem. Večer v tělocvičně kalokagathiáda. 

V pátek dopoledne nejříve znělky v tělocvičně a pak s odcházejícím deštěm fotoorienťák v obci. Odpoledne sprintové okruhy v čistém lese s kameny. A večer ještě nočák v areálu školy. 

Hlavním bodem sobotního programu byl dopolední "švýcarský" závod týmů na Suchém. Pro žáky (i díky dlouhé cestě na start) spíše skupinový survival, pro ostatní velmi zábavný závod, při kterém opravdu záleželo na naplánování a dodržení taktiky. Petr s Tomisem draftovali Roberta Binara a vyhráli veteránskou ktegorii. Výsledky. Odpoledne jsme kvůli náročnému dopoledni a velké zimě schovali do Muzea kartografie, což pro orienťáky rozhodně stálo za to. A večer byl v tělocvičně superpíchač, ozvláštněný tím,že se závodníci orientovali podle mapy, kterou si sami nakreslili.

V neděli mělo soustředění vyvrcholit konickým oblasťákem na Pohoře, který byl však kvůli vichřici zrušen. Ostatní zlatohoráky zpráva o zrušení (odložení) závodu zastihla až na cestě, ale toho dne závodit opravdu nešlo.

4.11. "Poslední" závod sezóny

Poslední závod sezóny (někdo ještě bojoval o poslední body do žebříčku, někdo už se pomalu ukládal k zimnímu spánku, někdo běžel v masce, vyhlašoval se Superžebříček) byl letos ve skutečnosti závodem předposledním. Pořádal UOL v Krčmani. Zlatohoráků startovalo deset. D18C 2. Romča, D55C 5. Keša, H10C 10. Vašek, H14C 7. Erki, H21C 12. Petr, H45C 22. Tom, H65C 2. Standa, 4. Baboš, 9. Mirek, HDR Honzík. Výsledky.

Ve zmíněném Superžebříčku jsme byli nejůspěšnější v kategoriích D18C - 2. Terka a 3. Romča a H65C - 1. Standa a 2. Baboš.

11.11. Po-poslední závod sezóny

Závod, který byl o dva týdny dříve odložen kvůli vichřici - KON, Pohora. Moc hezký long, ve většině kategorií s několika menšími volbami a jednou zásadní volbou postupů. Zúčastnili se Novotní. D18C 4. Terka, D45C 21. Jitka, H14C 12. Erki, H45C 2. Tomis, H65C 5. Standa, P 16. Klára. Výsledky.

Na tomto úplně posledním závodě ještě bojoval o body do Podzimního žebříčku a o B licenci Erik. K podzimní sezóně přistoupil úplně jinak než k jarní a šel si jasně pro 6. místo v kategorii. Potřeboval, aby bylo v žebříčku hodnoceno tolik závodníků, aby i 6. místo bralo "béčko". To se povedlo, takže letos a tedy pro příští sezónu získala A licenci Klára a B licenci získali Romča, Terka a Erki.

Tomis

 

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Tyto stránky sleduji kvůli dění:

  v orientačním běhu
190 (55,7%)

  ve volejbalu
121 (35,5%)

  v orientačním běhu i volejbalu
30 (8,8%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery