Úvod » Orientační běh - o akcích

Jaká byla sezóna 2017?

publikováno 31.12.2017

To, že orientační běh je sport pro všechny věkové kategorie, dokládá právě zlatohorský oddíl OB. Kromě 4 jednotlivců se do oblastních i celostátních soutěží v OB zapojily dvě dvougenerační a dvě třígenerační rodiny. Takže letos nás závodilo 24 z 35 členného oddílu OB, přičemž nejmladší zlatohorský závodník má 6 let, nejstarší letos oslavil 71. narozeniny.

Zrekapitulujme si dosažené výkony těchto borců.

V žákovských kategoriích Vašík a Honzík Mrkvicovi a Vojta Moskva teprve sbírají první závodnické zkušenosti. Ale Agáta Moskvová a Erik Novotný se již mohou pochlubit slibnými umístěními a bodovými zisky v oblastních i národních závodech v OB a LOB.

Dorostenky Terka Novotná a Romča Zatloukalová obsadily v celoročním žebříčku B – Hanácké oblasti 2. a 3. místo, na Mistrovství Hanácké oblasti na krátké trati 3. a 1. místo a obě nás reprezentovaly i na Mistrovství ČR na krátké i klasické trati. Hanka Zatloukalová sice závodila jen sporadicky, přesto na oblastních závodech dosáhla dílčí úspěchy.

Juniorka Klára Novotná vyhrála celoroční oblastní žebříček i Mistrovství Hanácké oblasti na krátké trati a rovněž se zúčastnila Mistrovství ČR na krátké i klasické trati.

Nejpočetněji jsou zlatohorskými borci obsazeny kategorie dospělých a veteránů. Hanka Pavlíková, Silvie Siatková, Jitka Novotná, Láďa Kvapil, Eva a Tomáš Zatloukalovi, Jitka a Roman Moskvovi, Lída, Petr a Mirek Mrkvicovi letos běhali zejména pro radost z pohybu. Ale prakticky všichni jmenovaní se přičinili o velmi solidní výsledky oddílu ZLH na Mistrovství ČR v závodě štafet a klubů, kdy mladší veteránky se umístily v TOP 11 celé ČR, mladší veteráni zvítězili nad Spartou Praha a Severkou Šumperk a starší veteráni pokořili štafetu krajského města Olomouc.

Mladší veterán Tomáš Novotný v kat. H45 vybojoval 4. místo v  žebříčku B – Morava a solidního umístění dosáhl na Mistrovství ČR na krátké i klasické trati. Mezi staršími veterány Lída Novotná v kat. D65 obsadila 2. místo v žebříčku B – Morava, 3. a 4. místo na Mistrovství Hanácké oblasti na krátké a klasické trati a 3. místo na M-ČR ve sprintu. Stanislav Novotný v kat. H65 zvítězil v celoročním oblastním žebříčku, na 2. místě skončil na M-HO na krátké trati a postoupil do finále na M-ČR na krátké i klasické trati. A ve stejné věkové kategorii Jirka Babák zvítězil na M-HO na krátké trati, 2. místo obsadil v oblastním žebříčku a 3. místo v národním žebříčku B – Morava.

Kromě výše uvedených sportovních výsledků je potřeba se zmínit i o jiných aktivitách členů oddílu OB. V červnu se Tomáš Novotný zúčastnil Letní olympiády dětí a mládeže jako asistent trenéra výběru Olomouckého kraje. Na přelomu června a července Klára s Romčou pomáhaly jako dobrovolnice na Mistrovství světa v estonském Tartu. A koncem července se Tomáš, Klára, Romča a Terka zapojili do pořadatelského týmu na The World Games ve Wroclawi.

Pokud vy sami, nebo zejména vaše děti máte zájem zapojit se do činnosti našeho aktivního oddílu, jste srdečně vítáni a stačí kontaktovat kteréhokoliv z našich členů.

Standa

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce

Anketa

Tyto stránky sleduji kvůli dění:

  v orientačním běhu
190 (55,7%)

  ve volejbalu
121 (35,5%)

  v orientačním běhu i volejbalu
30 (8,8%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery