Úvod » Orientační běh - o akcích

LOBy v Krkonoších

publikováno 26.03.2018

Uplynulý měsíc profičel strašným způsobem, ale něco je třeba zpravodajsky zmínit. Třeba pro náš klub hodně zvláštní LOBáckou sezónu.

Letos byly naplánovány tři víkendy, z toho dva v Krušných horách (jeden z nich v Německu), takže jsme se registrovali "jen" kvůli víkendu v Krkonoších. Mělo se jet v půlce ledna, dva týdny před ZODM, kde se vědělo, že bude startovat Agáta a o účast bojoval Erik. Tak se nás zaregistrovalo pět - Terka, Agáta, Roman, Erki a já - a protože byly v programu i štafety, tak jsme si my veteránští milovníci štafet na hostování zajistili Jardu Kašpara.

Krkonošký závod byl odložen, ale naštěstí se nakonec 24.-25. února jel. Jarda nemohl, tak jsme aspoň přihlásili štafetu příchozích, že ji pojedu s Erikem a Romanem. A nakonec to dopadlo tak, že Agáta měla biatlon, Erik v pátek onemocněl a jeli jsme tedy jen tři. ;-) Tož tak se ta sezóna vyvinula.

Ale určitě to stálo za to. V Roudnici v Krkonoších bylo poslední únorový víkend docela málo sněhu, byly silné mrazy bez zázemí pod střechou, ale závody byly nádherné. Stopy byly vesměs natahány na loukách s remízky a roztroušenou zástavbou, a protože vrchní vrstva sněhu tvořila zmrzlou krustu, jezdilo se furt rovně, člověk se orientoval v zásadě stejným způsobem jako v létě a občas se mu pod nohy připletl vyrolbovaný pás, který ho malinko zrychlil.

Sobota - M ČR long

Všem třem nám chvilku trvalo, než jsme pochopili, že opravdu nemáme řešit téměř neviditelné stopy, ale máme řešit remízky, chalupy a elektrické vedení. Ale jak jsme se do toho dostali, tak jsme si to fakt užili a na našich výsledcích nás potěšily zejména přijatelné časové ztráty na nejlepší. Terka (D20) byla 7., Roman (H35) taky 7. a Tomis (H45) 5. Kompletní výsledky zde.

Neděle dopoledne - M ČR štafet

Terku jsme přesvědčili, že není jiná možnost, než aby nastoupila a úseky poskládáme Tomis, Terka, Roman. Všichni jsme se těšili aspoň na ty příchozí. Ale letos nám se štafetami fakt nebylo souzeno. Terce soupeřka z Třince sebrala její mapu, takže za normálních okolností smůla nejen pro ně, ale i pro nás. Že to byli příchozí a hodní pořadatelé viděli, že se fakt chceme projet, tak jí po několika minutách dali mapu s jinou farstou, pustili ji na startovní krabičku a dokonce nám v konečných výsledcích odečetli čas 7:23, který celá ta anabáze trvala. Takže Terka ví, že v reálu zajela slušný čas, my jsme ve výsledcích na 1. místě, ale opravdu kontaktně jsem si zazávodil jen já na prvním úseku a celkově jsou z toho smíšené pocity. Kompletní výsledky zde.

Neděle odpoledne - ČP middle

Hodnocení závodů prakticky stejné jako u předchozích. Jenom pořadatelé měli problém se stihnutím startu a zejména včasným oznámením přesného údaje, o kolik minut se start posune. Takže ti, co jeli na brzké startovní časy, ti fakt strašlivě zmrzli. Ale tratě opět parádní a občasné proskakování remízky luxusní. Terka (D20) byla 6., Roman (H21A) 9. a Tomis (H45) 5. Kompletní výsledky zde.

Tomis

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Tyto stránky sleduji kvůli dění:

  v orientačním běhu
190 (55,7%)

  ve volejbalu
121 (35,5%)

  v orientačním běhu i volejbalu
30 (8,8%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz