Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Orientační běh - o akcích

Soustředění

publikováno 16.04.2018 (aktualizováno 17.04.2018)

Někdy na konci loňského roku jsme se rozhodli, že uspořádáme klubové soustředění. Vybrali jsme víkend 14.-15. dubna - Hanácká oblast nezávodila, na celostátní úrovní bylo M ČR v nočním a áčkový sprint. Což byl v této sezóně z pohledu našeho klubu víkend jakoby bez závodů.

Volba termínu byla velmi šťastná. Uprostřed nevyzpytatelného dubna jsme trefili prakticky letní počasí. Prostor jsme vybírali tak, aby to nebylo příliš daleko (srovnatelně s těmi +/- 100 km, které jezdíváme na oblasťáky) a aby to byl terén zajímavý, technicky obtížný a pro nás neobvyklý. A z takto zadaných podmínek nám vyšly Teplice nad Metují, prostor M ČR middle 2014. Terén v měřítku 1:10000 hodně špatně srozumitelný (nejen pro veterány), ale při zvětšení do čtyřky či pětky sliboval intenzivní orienťácký zážitek v nádherném prostředí skal. Také dobrá volba.

Šťastnou ruku jsme měli taky při výběru ubytování. Penzion Tara nabídl téměř třiceti účastníkům soustředění vše potřebné a k tomu pohodový personál.

Začali jsme páteční večeří, takže páteční večer posloužil k naskočení do atmosféry soustředění a nikdo nemusel dojíždět na první trénink na poslední chvíli.

V sobotu dopoledne byl první trénink, seznamovák. Krátký, ale hodně technický (a mezi skalami i samozřejmě fyzicky nelehký) middle, díky kterému všichni přepnuli do modu "skály". A bylo to moc pěkné. Silné dojmy z tréninku trochu přebil návrat k autům a komunikace s policií, díky níž jsme se seznámili s pojmem silniční vegetace, ale i tady se vše v dobré obrátilo. Jenom na některé z nás začal útočit nějaký virus, který někoho skolil v sobotu, někoho v neděli.

Na sobotní odpoledne jsme si naplánovali to nej, okruhy uprostřed skalního města. Když měli roznašeči co dělat s umístěním některých kontrol, malé děti a starší veteráni měli co dělat s vyšplháním na místo startu a místy to bylo hodně "husté" až nebezpečné, měl jsem obavu, jestli jsem ten trénink trochu nepřestřelil. Ale okruhy byly krátké, místy i zábavné a manšaft se chytnul, postupně začal získávat jistotu, holky daly osm okruhů a všichni si to užili.

Večer pak samozřejmě trocha toho "schůzování" a nějaká zábava.

Na nedělní dopoledne byly připraveny sem-tamy, cílem tohoto tréninku bylo jít trochu do rychlosti ve fyzicky i mapově nejstravitelnější pasáži lesa, ale přesto ve skalách. Manšaft dorazil na tento trénink trochu zdecimovaný, ale nádherným prostředím, luxusním počasím a kontaktním pojetím relativně krátkých úseků se ti zdraví nechali i tentokrát strhnout. Parádní trénink.

Celkově nám to soustředění vyšlo snad až lépe než jsme vůbec doufali. A takto by vůbec nemohlo proběhnout bez toho, že nám KOB Dobruška dala k dispozici mapu a KVS Šumperk nám půjčil kontroly a SI sadu. Díky.

Tomis

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery

Anketa

Tyto stránky sleduji kvůli dění:

  v orientačním běhu
190 (55,7%)

  ve volejbalu
121 (35,5%)

  v orientačním běhu i volejbalu
30 (8,8%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz