Úvod » Volejbal - o akcích

Trenýrky a sako

publikováno 01.05.2018 (aktualizováno 05.05.2018)

Tradiční školní turnaje se letos hrály během posledního dubnového týdne. Holky hrály o Putovní sako poosmnácté, takže turnaj je vlastně plnoletý. :-) A kluci hráli o Zlaté trenýrky dokonce podvacáté - pěkné jubileum.

Původní termín - přelom března a dubna - byl volejbalově optimální, třeba družstva z okresu Bruntál si ráda testovala formu před svým okresním kolem. Jenže bylo čím dál komplikovanější kličkovat mezi Velikonocemi, závěrečnými testy v Polsku a příjmačkami na SŠ u nás, v posledních letech jsme s termíny dost hýbali. A letos hrála Osoblaha dokonce den po krajském kole.

O sako se hrálo v úterý 24.4. v Paczkově, kde je výborná spolupráce s Gminnym Centrem Sportu i Rekreacji. Devět družstev bylo rozlosováno do dvou skupin a na třech hřištích se podařilo nebývale rychle odehrát zkrácené zápasy první fáze turnaje. Potvrdilo se, že favority budou Přerov, Nysa, Paczków a Kopřivnice. V play-off nedošlo k žádnému překvapení, našemu družstvu patří konečné 6. místo a parádním vyvrcholením celého turnaje bylo skvělé a herně velmi kvalitní finále mezi Nysou a Přerovem, které vyhrál polský tým. Výsledky turnaje. Nás reprezentovala sestava: Adéla Brňáková, Zuzka Hefková, Katka Gotthardová, Radka Gotthardová, Bára Kahounová, Sofja Klopcová, Natka Kotasová a Bea Závěšická.

O trenýrky se hrálo o dva dny později v naší tělocvičně. Bohužel jsme letos nedokázali poskládat chlapecké družstvo. Zúčastnila se čtyři družstva, což byl na jednom hřišti v podstatě optimální počet. A turnaj byl vyrovnaný jako snad nikdy. Myslel jsem si, že se trenýrky po osmnácti letech vrátí do Česka, ale Kopřivnice se během turnaje začala utápět ve vlastních problémech a Osoblaha, která vyhrála základní část, ve finále po prvním setu s velkým zvratem a nesmírně vyrovnaném druhém setu prohrála s Głuchołazy. Výsledky turnaje.

TN

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Tyto stránky sleduji kvůli dění:

  v orientačním běhu
190 (55,7%)

  ve volejbalu
121 (35,5%)

  v orientačním běhu i volejbalu
30 (8,8%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery