Úvod » Orientační běh - o akcích

První polovina července

publikováno 15.07.2018

Červenec a srpen, čas prázdnin a dovolených, tradičně znamená přestávku v žebříčkových soutěžích.

Nabízí se tak různé možnosti přípravy na podzimní sezónu, jejímž společensko-sportovním vrcholem by mělo snad být M ĆR štafet a klubů 13.-14.10.2018 poblíž Vodňan. V rámci letní přípravy lze odpočívat, trénovat, účastnit se soustředění, závodit na vícedenkách, závodit nebo pomáhat na některé z velkých světových akcí ...

My jsme zatím měli své lidi na třech akcích. A všechny tři akce byly něčím velmi náročné.

 

Silvie vyrazila do Dánska na World Masters Orienteering Championships. Určitě událostmi nabitý a velmi silný zážitek spojený se srovnáním se světovou konkurencí v neobvyklých (tak trochu skandinávských) terénech.

 

Nejstarší Novotní byli na čtyřdenkách Tatry-orienteering s centrem v Račkovej doline. Nejvýstižnější asi bude citace z pokynů k jedné z etap a mapa: "... Terén je orientačne veľmi náročný - porasty miestami nevýrazné, orientácia podľa potôčikov môže byť problematická, tieto sa na niektorých miestach sa strácajú vo vysokej tráve alebo poraste. ... V močiaroch pri potokoch sa dá zapadnúť aj po kolená, inde sa beží pomerne dobre. ... V častiach s veľkou hustotou vývratov sa dá väčšinou pohybovať len veľmi pomaly, ak vôbec. ..."

Naši závodníci se se všemi nástrahami vypořádali a Lída (W65-A) obsadila celkově 2. místo, Standa (M65-A) 3. místo. Výsledky zde.

 

Nejpočetnější výprava (ostatní Novotní) nás reprezentovala na Wawel Cupu v Jurze Krakowsko-Częstochowskiej. Tam mapovou náročnost tradičně zajišťuje množství vápencových kamenů, srázů, skalek, skal a skalních věží. Navíc v kombinaci se svérázným mapováním porostů (letos naštěstí jen v prvních dvou etapách). A fyzickou náročnost letos pořadatelé zajistili třeba přetažením délek většiny tratí v první etapě. Orienťácké zážitky víceméně gradovaly od silných k pěkným. 1. etapa - survival ve skalních městech a nesrozumitelně zmapovaných porostech, 2. etapa - nic moc pěkného v totálně zapráskaném lese, kdy byl les celý "zelený" a v mapě byly z neznámých důvodů i bílé pasáže, 3. etapa - nádherné proběhnutí v bílém lese a krásný middlový úsek ve skalách, 4. etapa - extrémně technický middle ve velmi dobře zmapované skalnaté oblasti, 5. etapa - pěkný závod v dobře zmapovaném hodně proměnlivém lese.

Jitka neustála extrém první etapy, Erik zase nepochopení porostů ve druhé etapě (a sešlo tak ze souboje otce se synem). Ostatní jsme jakžtakž zvládli všechny etapy, Klára po rozpačitém úvodu stoupala výsledkovou listinou stále výš. Naše výsledky Terka (W18) 15. místo, Klára (W21S) 11. místo, Jitka (W45) DISK, Tomis 3. místo, Erki DISK (oba M21S). Konečné výsledky zde.

Tomis

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Tyto stránky sleduji kvůli dění:

  v orientačním běhu
190 (55,7%)

  ve volejbalu
121 (35,5%)

  v orientačním běhu i volejbalu
30 (8,8%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz