Úvod » Orientační běh - o akcích

M ČR sprintových štafet a ČP štafet

publikováno 03.10.2018

Poslední zářijový víkend byl prodloužený a celostátně štafetový.

Zde vsuvka. Letošní štafetová sezóna byla z pohledu našeho klubu teoreticky jasně nalajnovaná, nakonec to bylo malinko zmatené. Erikovi (a také Matesi Jirkovi ze ZPV) nabídlo hostování UOL s tím, že má k dispozici své závodníky Matouše Prachaře, Štěpána Šimka, Fanu Dostála a Filipa Rajmana. (Popřípadě Janka Chovance a Vojtu Jedzoka.) Takže plán byl jasný - stavět do každého závodu ČPŠ dvě štafety, obě s hostujícím závodníkem. A realita byla taková, že prakticky na každý závod byli připraveni oba hosté, nicméně bylo třeba sehnat aspoň dva kmenové závodníky a rozhodnout, který host s nimi poběží.

Zářijové štafety probíhaly ve Zlíně. V pátek odpoledne se na sídlišti Jižní svahy uskutečnilo Mistrovství ČR sprintových štafet. A závod to byl nádherný. Z mého pohledu byla základním předpokladem úspěšná volba té nejvhodnější části sídliště. Mj.skupiny identických a identicky orientovaných domů, svádějících k paralelním chybám. A stavitel tratí dobře využil možností, které mu terén nabídl. Když ještě ke všemu vyšlo počasí, byl to fakt parádní závod. UOL nemělo právo startu v mistrovské kategorii dorostu, takže své dorostenecké závodníky postavilo do štafet v kategorii Open. Tam běžel Erik. Já jsem si se štafetou RBK zaběhl v kategorii Mix. Výsledky zde.

V sobotu a v neděli se běžely závody klasických tříúsekových lesních štafet, započítávané do Českého poháru štafet. V sobotu přmo na okraji sídliště Jižní svahy v neděli u Fryštáku. Erik byl nasazen do sobotního závodu, nakonec jsme se rozhodli, že neděli úplně vynecháme. Sobotní závod byl hezky a citlivě postavený a na to, že se vše odehrávalo v typicky zlínských prudkých svazích, tak byl překvapivě rychlý. Erik se svou štafetou obsadil v kategorii H18 39. místo. Já jsem si opět zaběhl Mix, tentokrát s OSN. Výsledky zde.

Erik má teď nějaké zvláštní období, už se dá říct, že opravdu trénuje, ale mapově dělá zmatky a fyzicky se mu (s výjimkou middlu na opavských béčkách) nedaří prodat zlepšenou výkonnost. I tentokrát se mu ani jeden závod nepodařil. Mně se naopak po oba dny docela dařilo.

Olomouckým dorostencům to moc nešlo ani v neděli, opět byli daleko od bodů do ČPŠ. Takže si z této soutěže nevyběhli poostup na M ČR. Naštestí pro ně se do postupové třicítky vmáčklo šternberské béčko a uvolnilo tak UOL postup z oblastního mistrovství. M ČR proběhne o víkendu 13.-14.10. u Vodňan, podle předběžné dohody by za UOL měl Mates Jirka běžet sobotní štafety a Erik nedělní kluby.

Tomis

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Tyto stránky sleduji kvůli dění:

  v orientačním běhu
190 (55,7%)

  ve volejbalu
121 (35,5%)

  v orientačním běhu i volejbalu
30 (8,8%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery