Úvod » Orientační běh - o akcích

M ČR štafet a M ČR klubů

publikováno 17.10.2018

Víkend 13.-14. října patřil posledním dvěma mistrovstvím v sezóně - tradičnímu dvojboji štafety & kluby.

Této sváteční akce se pravidelně zúčastňujeme od roku 2010, možná nadešel čas pro krátký výlet do historie. Výsledkově bývá našim hlavním cílem štafeta veteránů - mužů, většinou složíme i družstvo, několikrát jsme měli i štafetu veteránek, jednou startovala štafeta dorostenek. Naším početním maximem byl loňský ročník, kdy jsme na sobotu poskládali čtyři štafety a na neděli dvě družstva. Pokud jde o štafetu veteránů, v prvních třech letech startovala ve složení Tomis, Baboš, Roman v kategorii H135, později ve složení Petr, Tomis, Roman v kategorii H105 s následujícími výsledky: 2010 PGP 16., 2011 KSU 15., 2012 ZBM 16., 2013 TJN 14., 2014 VPM 16., 2015 TZL 22., 2016 BOR nestartovali jsme, 2017 KSU 21.

Letošní mistrovství bylo hodně daleko a hlavně cesta byla strašně dlouhá. Hlavním pořadatelem byl pražský klub EKP, nicméně závodilo se v podhůří Šumavy u obce Krajníčko. My jsme se ubytovali ještě dále na jihu a více na Šumavě, ve Vimperku. Ubytování jsme tentokrát měli jedno z těch nejlepších, počasí vyšlo luxusně, závodní prostor sliboval pěkný orienťák, prostě vše bylo nachystáno na opravdový svátek OB.

Sobota - štafety

Jak je vidět z historického přehledu, v poslední době se nám úplně nedařilo a vypadli jsme ze druhé desítky. Letos jsme za sebou měli všichni tři (štafeta v již tradičním složení Petr, Tomis, Roman) docela dobrou sezónu, takže jsme chtěli zase něco zaběhnout. Chtěli jsme do druhé desítky a svést pokud možno úspěšné souboje se štafetami z oblasti - 2x PLU, ASU a UOL - a se Spartou Praha (se zlatohorákem Pavlem Dubcem v sestavě). Vše by se nám povedlo, všichni naši závodníci byli na všech svých kontrolách, do cíle jsme dorazili jako patnáctí, chvíli před našimi rivaly, bohužel jsme na konci výsledkové listiny s neoblíbeným zápisem DISK. Petr, výborně běžící s balíkem, v tlačenici na 3. kontrole neorazil správně, jeho čip průchod kontrolou nezaznamenal.

Jitka M. s Radkou běžely v kategorii D105, i když bylo jasné, že to bude mimo soutěž. Prostě dostat se do lesa, seznámit se s terénem a mapou s tím, že možná budou mít do štafety někoho třetího, možná ne. Nakonec s nimi běžel Erik, který měl v sobotu volno před svým nedělním startem v družstvu UOL.

Takže muži běželi dobře, ženy a Erik si také splnili své, přesto se výsledky nemůžeme pochlubit, jeden DISK a jedno ms.

Neděle - kluby

Naše odhodlání na neděli se tedy zvýšilo, navíc Petr jako muž činu si koupil SIAC, aby se na kontrolách nemusel mačkat u krabiček a mohl mít vizuální i akustickou kontrolu svého ražení.

V našem složení Petr, Jitka, Tomis, Radka, Roman jsme startovali v kategorii DH175. Začali jsme dobře, Petr opět běžel skvěle (a navíc měl vše oraženo), Jitka svůj úsek taky zvládla s přehledem. Bohužel, od třetího úseku se nám přestalo dařit. Já jsem nepochopitelně na 10 minut totálně vypadl z mapy, když jsem nevěděl, kde jsem, proč tam jsem, jak jsem se tam dostal, co tam vlastně dělám a jak se dostanu tam, kde chci být. Víceméně totéž se na dalším úseku přihodilo Radce a Roman na posledním úseku při odběhu od kontroly narazil kolenem do kamene, což jej na na chvíli úplně paralyzovalo a na zbytek závodu omezovalo. Prostě minimálně půlhodina naskočila k našemu výslednému času dost pitomým způsobem. Výsledkem bylo 24. místo mezi devětadvaceti týmy.

Erik běžel v kategorii DH18 za UOL. Stejně jako ostatní členové družstva zaběhl svůj standard, nezklamal. Jejich tým asi nemohl myslet o moc výše než na konečné 25. místo mezi 33 zúčastněnými a 29 klasifikovanými. Většinu stávajícího družstva však tvoří mladší dorostenci, takže perspektiva tam je. Výsledky M ČR klubů

Příští rok bude M ČR štafet a klubů v lecčems podobné. Opět pořádají pražáci (tentokrát PGP) opět docela daleko za Prahou, u obce Tis u Blatna. Ale cesta by měla být o hodinu kratší. :-) Tak snad zase dáme sestavu do kupy a podaří se nám i nějaký výsledek,

Tomis

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Tyto stránky sleduji kvůli dění:

  v orientačním běhu
190 (55,7%)

  ve volejbalu
121 (35,5%)

  v orientačním běhu i volejbalu
30 (8,8%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery