Úvod » Orientační běh - o akcích

Těžký úděl LOBů v ČR

publikováno 26.02.2021

Že to lyžařský orientační běh se závodní sezónou nemá jednoduché, je všeobecně známo. Vybrat pořadatelský oddíl, ale hlavně zvolit vhodný termín a místo konání závodu, kde je reálný předpoklad příznivých sněhových podmínek, to není vůbec jednoduché. Podívejme se na to, jak se to dařilo v posledních letech:

  • 2016 – naplánovány byly 4 víkendy, uskutečnilo se jen M-ČR na krátké trati v Jáchymově (pořadatelé NEJ a SSP), zrušeny musely být štafety v Suché Rudné (VRB), klasika v Josefově Dole (TJN) a sprint ve Skleném na Vysočině (OSN); podařilo se ale zorganizovat klasiku přímo ve Vysočina aréně v Novém Městě na Moravě (OSN)
  • 2017 – zrealizovaly se všechny 4 naplánované víkendy s M-ČR ve štafetách na německé straně Krušných hor (TU Dresden), na krátké trati na Rejvízu (ZLH), ve sprintu v Jizerských horách (TJN) i na klasice v okolí Pradědu (VRB)
  • 2018 – úspěšně proběhly všechny 3 víkendové závody, tedy Český pohár v Německu (German O-Team), M-ČR ve sprintu a na krátké trati na německé straně Českého lesa (MLA), na klasické trati a štafety v Roudnici v Krkonoších (STH)
  • 2019 - podařilo se uskutečnit všechny čtyři naplánované víkendové závody a mohla proběhnout všechna M-ČR – sprint  v Novém Městě na Moravě (OSN), klasika a štafety v Nové Vsi u Rýmařova (VRB), krátká trať v Ramsau v Rakousku (OOL) a závody Českého poháru na Cínovci (LIV)
  • 2020 - bohužel přišly obtížné sněhové podmínky a tak se zrealizovaly pouze dva víkendy – sprint, klasika a štafety v Kořenově (STH) a krátká trať v Harrachově (VLI). Kvůli nedostatku sněhu musely být zrušeny  závody v Abertamech (VPM) a závody Českého poháru na německé straně Krušných hor (German O-Team).

Pro rok 2021 byly do závodního kalendáře naplánovány oba loňské zrušené víkendy (v Abertamech a na německé straně Krušných hor) a dále pak závody v Rýmařově (VRB) a na Rejvízu (ZLH). No a co letos nezrušily sněhové podmínky, tak odpískal Covid-19 a jim vyvolané vládní restrikce. Svazu LOB se alespoň na konec ledna podařilo vyjednat omezené uspořádání M-ČR ve sprintu a na zkrácené klasice v Rýmařově a ty se tak staly nominačními závody pro reprezentaci na Mistrovství světa juniorů a dospělých a Mistrovství Evropy dorostu v posledním únorovém víkendu v estonském Käärku. Bohužel ostatní tři závodní víkendy jsou bez náhrady zrušeny

Takže snad zase až v příštím roce …

St.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery

Anketa

Tyto stránky sleduji kvůli dění:

  v orientačním běhu
190 (55,7%)

  ve volejbalu
121 (35,5%)

  v orientačním běhu i volejbalu
30 (8,8%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery