Úvod » Orientační běh - o akcích

Pozvolna opět začínáme sportovat

publikováno 15.05.2021

Tak si to jen připomeňme. V důsledku covidové situace nám v loňském roce jarní závodní sezóna úplně odpadla a na podzim v průběhu září (do první soboty října) jsme stihli absolvovat 6 oblastních závodů, aby od 5. října veškeré sportování nařízením vlády bylo zrušeno. Také v letošním roce je aktivní pohyb mládeže i dospělých podle epidemiologů a našich vládních činitelů nežádoucí. Snad prý až někdy v létě.

Naštěstí některé aktivnější oddíly místo oficiálních závodů pořádají alespoň „měřené tréninky“ a tak i naši členové se mohou začít zapojovat do aktivnějšího běhání s mapou.

První naší větší akcí byla středa 12. května, kdy do Opavy vyrazilo 12 našich členů na měřený trénink ve sprintu v rámci zdejší okresní ligy mládeže. V krásném prostředí městských sadů u koupaliště jsme mohli absolvovat některou ze tří připravených tratí a oživit si tak potřebné předzávodní i pozávodní rituály a ověřit si svou aktuální fyzickou kondici. Jak jsem viděl, všichni zúčastnění byli maximálně spokojeni. Na naše běžecké výsledky jsme byli určitě zvědavi, ale v dané situaci vůbec nebyly důležité. V Opavě si zasprintovali Péťa a Víťa Začalovi s babičkou Hankou a dědou Romanem Pavlíkovými, Stazka a Ivana Vojčákovy, Magda Plevačová, Agáta Švajdová, Jirka Babák a Klára, Tomáš a Standa Novotných.

 

Další příležitostí byla sobota 15. května, kdy na rozhraní Hané a Drahanské vrchoviny, v nevelkém lesním prostoru u Podhradského rybníka pod Plumlovským zámkem oddíl PLU pořádal měřený trénink na krátké trati. V kempu Žralok, kde bylo centrum tohoto soutěžení, bylo poměrně rušno, neboť dlouhodobý závodní půst sem přilákal téměř 350 orienťáků. Naše výprava opět čítala 12 běžců. Pěkné akce se zúčastnili Víťa, Honzík, Vašek, Radka, Keša, Petr a Mirek Mrkvicovi, Magda a Saša Plevačovy, Agáta Švajdová, Hanka Pavlíková a Baboš. Výsledky je možno dohledat v ORISu.

 

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce

Anketa

Tyto stránky sleduji kvůli dění:

  v orientačním běhu
190 (55,7%)

  ve volejbalu
121 (35,5%)

  v orientačním běhu i volejbalu
30 (8,8%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz