Úvod » Orientační běh - o akcích

Červencové zpravodajství

publikováno 29.07.2021

První polovinu prázdnin máme za sebou a z letošní nabídky orientačních akcí se dalo dost dobře vybrat.

Hned v úvodu července probíhala největší událost roku – Mistrovství světa v OB. To letošní se konalo v České republice a na programu mělo všechny disciplíny: sprint jednotlivců v Terezíně, sprintové štafety v Doksech, krátkou trať v Jizerských horách, štafety a klasickou trať ve skalách Kokořínska. U televizorů jsme fandili především českým reprezentantům, kteří zde medaili sice nezískali, ale vedle severských zemí a Švýcarska patřili ve všech disciplínách ke světové špičce. Na obrazovkách jsme ovšem v ochozech a v závodním prostoru hledali i naše zástupce Hanku Pavlíkovou, Romanu Zatloukalovou, nebo Kláru či Tomáše Novotných, kteří se aktivně zapojili do 300 členného pořadatelského týmu této největší letošní akce a svátku orientačního běhu. Zajímavé ohlédnutí za celou akcí očima hlavního šéfa organizačního výboru J. Picka je zde.

Tradiční akcí pro nejmladší orienťáky je Silva O-camp ve Vidnavě. Z našich členů této nabídky využili Vašek a Honzík Mrkvicovi a veškeré dění na táboře jsme mohli sledovat na  facebooku zde.

Nabídka vícedenních závodů na červenec byla původně docela pestrá, ale doprovodné 6 etapové závody mistrovství světa „WOC Tour“ byly z důvodu proticovidových opatření zrušeny, resp. byly přeloženy na 11. až 17.7. 2022 a oblíbený „HSH Vysočina Cup“, pořádaný oddílem SK Chrast, pro nedohodu s obcí Budislav těsně před plánovaným konáním závodu byl pro letošní rok zrušen.

Uskutečnila se ale 4 etapová „GP Silesia“ , pořádaná oddílem AOP v Jakubčovicích a Hlubočci. Zelené peklo se střídavými úspěchy i neúspěchy si zde užili Jirka Babák a St. Novotný, částečně pak Lída a Mirek Mrkvicovi – výsledky zde. Dvacátý ročník pětidenních závodů „Bohemia Orienteering“ ve skalách u obcí Chřibská a Česká Kamenice, pořádané oddílem Nový Bor, navštívili Tomáš a St. Novotní – výsledky zde. Pro úplnost je možno ještě uvést odložené 3 etapové „Letní Velikonoce“, pořádané oddílem Kotlářka Praha u Nové Skalky v okrese Česká Lípa - bez naší účasti.

Standa

     

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce

Anketa

Tyto stránky sleduji kvůli dění:

  v orientačním běhu
190 (55,7%)

  ve volejbalu
121 (35,5%)

  v orientačním běhu i volejbalu
30 (8,8%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery