Úvod » Orientační běh - o akcích

Ohlédnutí za srpnem

publikováno 30.08.2021

Na srpen pořadatelé nabídli poměrně velkou škálu vícedenních prázdninových závodů, kde bylo možno získat nějaké rankingové body: 5-denní „Orienteering Adventure“ na Broumovské vrchovině, 3-denní „Zlínský (Š)krpál“ v Hostýnských vrších, „Rumcajsovy míle“ v podkrkonošských lesích, „Pěkné prázdniny“ v Českém ráji,  „West cup“ v Krušných horách, „Interkompas“ v přírodním parku Česká Kanada, nebo „Cena východních Čech“ ve Žďárských vrších.

My jsme tuto nabídku vesměs ignorovali (jen Tomis startoval na 3-denním „Pucharu Baltyku“ a Standa na CVČ) a srpen jsme věnovali soukromým dovoleným. Hlavně jsme se ale zaměřili na oddílové soustředění v předposledním prázdninovém víkendu na horské chatě „U profesora“ v Kunčicích u Starého Města pod Sněžníkem. A akce to byla velmi zdařilá. Na setkání všech generací, zastoupených v oddíle, jsme si užili jak zajímavé orienťácké tréninky na mapách spřáteleného oddílu SSU Tisíc kupek a Paprsek, tak turistický výšlap na nově otevřenou Dalimilovu rozhlednu na vrchu Větrov, volejbalové chvilky u chaty, nebo večerní posezení se spoustou vtipů a zajímavých historek. Odměnou pak bylo nádherné počasí pro nedělní turistickou procházku z Nové Seninky směrem na Kunčickou horu, Černou rokli a dolů přes Kladskou bránu, to vše s krásnými výhledy na Králický Sněžník a okolí.

Teď už ale vyhlížíme začátek podzimní sezóny a je se na co těšit. Hned na první zářiový víkend to jsou dva závody na krátké trati Hanáckého žebříčku C (JPV), následuje dvojzávod žebříčku B – Morava u Ostravy (MOV), krátká trať ŽC v Pobučí u Zábřehu (ASU) a klasika a krátká trať ŽB u Brněnské přehrady (TBM). Vrcholem sezóny by mohlo být Mistrovství  a Veteraniáda ČR štafet a klubů na Vidnavě, kde je v našich silách postavit i více štafet a klubových družstev. Tak uvidíme. Sledujte ORIS a včas se na závody přihlašujte.

     

   

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce

Anketa

Tyto stránky sleduji kvůli dění:

  v orientačním běhu
190 (55,7%)

  ve volejbalu
121 (35,5%)

  v orientačním běhu i volejbalu
30 (8,8%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery