Úvod » Orientační běh - o akcích

Zaznamenali jsme v prosinci

publikováno 27.12.2023

V závěru listopadu začal padat první sníh (a že v prvním prosincovém týdnu to byl skutečně mimořádný příděl!) a tak kromě posilování v tělocvičně a běhání v terénu na bílé podložce se naše aktivity mohly zaměřit také na běžky. Jakým činnostem jsme se tedy věnovali v prosinci?

„Zimní liga“ Hanácké oblasti pokračovala sprinty v Olomouci a Tovačově, plus na Štědrý den odpoledne krátkou tratí v Plumlově. Čili s ohledem na dojezdovou vzdálenost pro nás nic zajímavého.

Moravskoslezské oblasti se první středu v měsíci na Hukvaldech konala druhá „Zkouška sirén“ a velmi dobře v ní uspěl Tomáš. Jeho hodnocení tohoto večerního sprintu: „Mapově prostor moc nenabízel, volba postupu žádná, ale sníh to povýšil na opravdový zážitek“. To osmidílný seriál „Zimní ligy“ měl v prosinci na programu dvě krátké tratě (ve Staré Bělé a Krmelíně) a Silvestrovský běh v Hrabové, ovšem bez naší účasti.

Brněnská oblast má v kalendáři také „Zimní ligu“, ale jak už v této oblasti je tradicí, do tohoto seriálu zařazuje i netradiční závody. Jeden takový se konal v neděli 3. prosince v Bystrci u sídliště Kamechy a běžel se zde závod „Self-choice“. Princip self-choice spočívá v tom, že volíte nejen nejrychlejší postup mezi kontrolami, ale také nejrychlejší trať. Tratě nejsou stejně dlouhé ani stejně rychlé a vašim cílem je nejprve odhalit tu nejrychlejší a následně ji oběhnout. No a takovouto výzvu přijaly a úspěšně absolvovaly Romča a Klára (15. a 27. místo). Běželo zde 53 žen, resp. celkem 237 účastníků.

Sportovní centrum mládeže HO mělo od 15. do 17. prosince soustředění na Paprsku, zaměřené na běžecké lyžování a LOB. Aktivně se jej zúčastnili Vašek a Honzík společně s Petrem. Bezprostředně na to pak do 22. 12. navazovala „Lyžařská akademie“, zaměřená na objemovou přípravu, techniku lyžování, LOB tréninky, techniku mazání a strečink. Probíhala ve stejném prostoru a od nás ve stejném zastoupení.

Pokud máme správné informace, tak klukům Mrkvicovým hned počátkem ledna začínají celostátní LOBy a minimálně 4 naši členové se chystají na některý ze závodů dálkových běhů Ski Classisc (La Diagonela, Marcialonga, Jizerská 50, Vasaloppet), případně Bieg Piastów. Přejeme jim tedy kvalitní přípravu a hlavně pak hodně úspěchů na vlastních závodech. Rádi o nich budeme informovat.

   

Rok 2023 je u konce, takže úspěšný vstup no Nového roku a v něm pak pevné zdraví, hodně štěstí a co nejvíce osobních i sportovních úspěchů vám všem přeje

Hanka a Standa

PF 2024

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce

Anketa

Tyto stránky sleduji kvůli dění:

  v orientačním běhu
190 (55,7%)

  ve volejbalu
121 (35,5%)

  v orientačním běhu i volejbalu
30 (8,8%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery