Úvod » Orientační běh - o akcích

Lednové zpravodajství

publikováno 30.01.2024

Začátek nového roku byl (jak se zdá již tradičně) bez sněhu a tak plánovaná série prvních LOBů u Rýmařova musela být přesunuta na únorový termín. Pokud někdo přece jen chtěl jet za sněhem, musel do vyšších nadmořských výšek. V polovině ledna se situace na pár dnů trochu vylepšila, ale přesto nic moc. Co jsme tedy v průběhu ledna mohli zaznamenat?

Celostátní LOBy i „Zimní liga“ v Hanácké oblasti měly pauzu a tak zejména kluci Mrkvicovi se mohli naplno věnovat běžeckému lyžování s oddílem Fenix Ski Team Jeseník. A v sobotu 13. 1. dal výrazně o sobě vědět Honzík na Moravském poháru na Pustevnách na 3 km trati volnou technikou a stejně pak i další víkend volnou technikou i na klasice na Českém poháru žactva ve Vimperku. Paráda!

V seriálu dálkových běhů Ski Classic jsme v početném závodním poli 51. ročníku legendární Marcialongy sledovali Toma Zatloukala. V hlavním závodě na 70 km bojoval v kategorii M50/59 společně se St. Řezáčem (ten samozřejmě na něj nečekal a ve své kategirii zvítězil), ale celou trasu i závěrečné 3kilometrové kruté stoupání do městečka Cavalese Tomáš úspěšně pokořil. Blahopřejeme.

VO Slezská orlice Krnov uspořádal v polovině ledna tradiční turnaj v minivolejbalu žactva. Na kondiční přípravě a aktivní účasti zlatohorského žactva má velký podíl náš Jirka Babák a potěší, že pořadatelé na svých fb stránkách ocenili sponzorství tohoto turnaje F. Plevačem ze Zlatých Hor. Dobrá práce!

Moravskoslezské oblasti se jako obvykle hned první středu v měsíci konala ve Fryštátu třetí večerní „Zkouška sirén“. Tuto nabídku na noční sprint pořádaným oddílem HAV přijali Tomáš a Standa. Oba to zhodnotili jako parádní proběhnutí po vánočních svátcích v příjemném terénu zámeckého parku a centrem historické části Karviné. V sobotu 20. ledna pak osmidílný seriál „Zimní ligy“ pokračoval svým pátým závodem na krátké trati u Karvinského moře, ale tam se nikdo z našich členů nezapojil.

Brněnská oblast měla v průběhu ledna v rámci „Zimní ligy“ tři závody – Pohár legendy, Krátký den 2024 a Hromniční trápení, ale ani zde jsme na stratu nikoho z našich členů nezaregistrovali.

A ještě jedno ohlédnutí za závěrem loňského roku. Od 29. do 30. prosince 2023 se v Novém Městě na Moravě konal biatlonový IBU CER Cup. Kromě vánoční oblevy závodníci čelili také větrným podmínkám a mezinárodní konkurenci z Polska, Slovenska a Maďarska. Ve sprintu naše Agáta Moskvová vybojovala třetí místo v kategorii W19 (běželo 55 dorostenek). Své kvality Agáta pak potvrdila ve druhém lednovém víkendu na Českém poháru dorostu v Jablonci nad Nisou, kde excelovala ve zkráceném vytrvalostním závodě a v kategorii W19 zvítězila. Velká gratulace!

Tak uvidíme, co nám přinese únor.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce

Anketa

Tyto stránky sleduji kvůli dění:

  v orientačním běhu
190 (55,7%)

  ve volejbalu
121 (35,5%)

  v orientačním běhu i volejbalu
30 (8,8%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery