Úvod » Orientační běh - o akcích

Zaznamenali jsme v únoru

publikováno 28.02.2024

Celý únor byl ve znamení teplého počasí, které úspěšně likvidovalo všechen sníh i v těch nejvyšších polohách, takže všechny lyžařské závody se musely rušit. Postihlo to jak LOBy připravované oddíly TJN a VRB (kam se chystali kluci Mrkvicovi), tak vyprodanou Jizerskou 50, na kterou byli přihlášeni Tom, Romča a Klára. Co jsme tedy v průběhu února mohli zaznamenat?

Své polokulaté narozeniny a postup do vyšší věkové závodní kategorie oslavila Hanka. Srdečně blahopřejeme a přejeme Ti pevné zdraví a hodně sportovních i osobních úspěchů!

V průběhu února se konaly 3 semináře rozhodčích I. třídy. Probírány byly zejména změny v soutěžních dokumentech a případy pro jury v roce 2023. Jednoho online semináře se zúčastnil také náš Roman Moskva. Super!

Jako náhradní variantu pro uspořádání Mistrovství ČR v LOB dorostu a juniorů na klasické trati a ve sprintu vedení sekce LOB zvolilo závody 24. a 25. 2. v rakouském Postalmu (pro nás cca 600 km). Kluci Mrkvicovi do toho šli a jak pro ně, tak pro prezentaci našeho oddílu z toho byl parádní úspěch. Honzík v kat. H14 na obou tratích získal stříbrnou medaili, Vašek v H17 se umístil ve sprintu na 7. a v klasice na 6. místě, Petr v H35 na obou tratích zvítězil. Velká gratulace!

   

Moravskoslezské oblasti se jako obvykle hned první středu v měsíci konala již čtvrtá večerní „Zkouška sirén“ a opět ve Fryštátu. Tohoto nočního sprintu se opět zúčastnili Tomáš a Standa a běh za tmy v dešti oba celkem úspěšně zvládli. V sobotu 10. února pak pokračoval seriál „Zimní ligy“ MSK závodem na krátké trati u Arboreta v Novém Dvoře u Opavy. V příjemném jarním počastí se aktivně zúčastnil Standa. Tomáš upřednostnil „Górski bieg Nawoja“ poblíž Krakova. Trasa pohledem závodníka: „trudna, ale przepiekna. Prawie jak klasyk w BnO - 7 km gora, dol, gora, dol, sciezki, las, skaly, bagno.“ Takže opravdu výživný trénink ;-).

V polovině února jsme asi všichni sledovali v televizi Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě. Naši redakci ale ještě více zajímalo počínání naší dorostenky Agáty Moskvové. V závěru ledna totiž ve 2. kole České poháru v Jablonci nad Nisou ve sprintu v kat. W19 obsadila 2. místo a v prvním únorovém víkendu startovala na 2. IBU Regional Cupu v Osrblie na Slovensku. Díky 3. místu ve sprintu a 1. místu ve vytrvalostním závodě si tam vyjela účast na Mistrovství světa dorostu a juniorů v Estonsku, konaném 23. února až 3. března v Otepää. V průběhu přípravy v místě konání závodů si vybojovala i nominaci na sprint a vytrvalostní závody. Šikovné děvče! Po jejím návratu se určitě dozvíme více zajímavostí.

   

 

Tolik tedy únor a teď už na viděnou na oddílovém soustředění v polovině března „U Profesora“. A pozor, hned koncem března se rozbíhají žebříčkové závody v OB, proto sledujte ORIS, ať nepropásnete termíny přihlášek.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce

Anketa

Tyto stránky sleduji kvůli dění:

  v orientačním běhu
190 (55,7%)

  ve volejbalu
121 (35,5%)

  v orientačním běhu i volejbalu
30 (8,8%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz