Úvod » Orientační běh - o akcích

Agáta Moskvová na Mistrovství světa biatlonu juniorů a dorostu v estonském Otepää

publikováno 04.03.2024

V estonském Otepää se od 23.2. do 3.3. 2024 uskutečnilo biatlonové Mistrovství světa juniorů a dorostu. Pro Agátu Moskvovou vše začalo závody CERC CUP ve slovenském Osrblie,  které proběhly 3. a 4. února 2024. Na těchto závodech získala Agáta ve sprintu v kategorii W19 bronzovou medaili a následujícího dne ve vytrvalostním závodě zvítězila. Těmito výkony se tak kvalifikovala na Mistrovství světa dorostu v estonském Otepää. 

Na šampionátu se Agáta zúčastnila vytrvalostního závodu, sprintu a závodu s hromadným startem pro 60 nejlepších účastnic. V závodech jí úplně nevyšla střelba, i tak se umístila v první půlce startovního pole čítajícího 110 závodnic z různých zemí světa.

A pak přišel pátek 1.3. a s ním i štafeta dorostenek na 3x6 km. Trojice Agáta Moskvová, Ilona Plecháčová a Heda Mikolášová vybojovala v této štafetě bronzovou medaili. 

A jak závod probíhal?

Po úvodní střelecké položce Agáta vedla. Na druhé chybovala, ale po rychlém dobití opouštěla střelnici na druhém místě. Bohužel se nevyvarovala chyby na trati a v těžkém místě, kde jedna z finek utrpěla krvavé zranění, upadla, takže na předávce byla čtvrtá, avšak na dohled Švýcarsku, Norsku a Itálii. Ilona Plecháčová se na druhém úseku po obou položkách pohybovala na třetím místě, ale i ona doběhla nakonec na předávku čtvrtá. Ani Heda Mikolášová neopouštěla dlouho čtvrté místo. V závěrečném kole smazala 13 sekundovou ztrátu na Francouzsku, se kterou si to rozdala ve finiši. Zkušeně ji nepustila vnitřním obloukem a na cílové čáře byly Češky o jednu desetinu sekundy dříve.

A co o jejich výkonu řekl trenér Jindřich Šikola?

„Trochu jsme pošilhávali po hezkém výsledku, přestože konkurence byla opravdu silná, ale že z toho děvčata udělají takové nádherné drama, to jsme tušit nemohli. Agáta mě opět mile překvapila. Nebála se a neuvěřitelně zabojovala! Z Ilči už byla trochu cítit únava, ale parádně zvládla střelbu. Heda na trati ukázala, proč dostala šanci na posledním úseku. Byl to od ní v závěrečném kole heroický výkon. Závod měl grády do posledního metru a mám za děvčata velkou radost, že těmi šťastnějšími jsme v cíli byli my.“

Agáta tak ozdobila svoji premiérovou účast na mistrovství světa bronzovou medailí! Gratulujeme!

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery

Anketa

Tyto stránky sleduji kvůli dění:

  v orientačním běhu
190 (55,7%)

  ve volejbalu
121 (35,5%)

  v orientačním běhu i volejbalu
30 (8,8%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz