Úvod » Orientační běh - o akcích

Sezónu jsme zahájili „U profesora“

publikováno 17.03.2024 (aktualizováno 20.03.2024)

Hlavním programem března pro nás bylo oddílové soustředění „U profesora“. Na třetí březnový víkend se tedy do Kunčic u Starého Města pod Ondřejníkem sjela převážná část aktivních členů oddílu ze Zlatých Hor i nejbližšího okolí, ale také ze Šumperka, Opavy, nebo Brna.

Program oddílového soustředění byl opravdu nabitý. Už v pátek k večeru se uskutečnila členská schůze, nebo chcete-li, valná hromada. Hanka zhodnotila celoroční činnost oddílu v uplynulém roce a nastínila priority pro nastávající sezónu. Odsouhlasili jsme si, že pro následující období vedení oddílu přebírá Radka, proto ji všichni přejeme hodně elánu a dobrou spolupráci s celou TJ Zlaté Hory. Večer už se rozeběhly bodované doprovodné aktivity tohoto soustředění.

Na sobotní dopoledne první z náročných tréninkových závodů připravil Roman. Na tratích pro nejmladší závodníky i pro ty nejzdatnějš se všichni mohli pobavit naprosto originálními popisy kontrol, ale hlavně se zapotit na tratích s velmi slušným převýšením. Jen nikdo nechápal, kdy vůbec byl schopen tyto tratě připravit a hlavně roznést kontroly.

Sobotní odpoledne pak na louce před chatou všechny čekal mikroorienťák v režii Hanky, při kterém jsme si všichni procvičili práci s buzolou. Následně na hřišti za chatou Baboš s Ivou připravili zábavnou orienťáckou „tichou poštu“ a před chatou a ve vnitřních prostorách pak mapové kvízy. Z tajenky mapové "lušťovky" vyšlo, že u kapličky se nachází poklad pro naše nejmenší a odměna pro ně byla skutečně sladká. No a večerní program opět vyplnily doprovodné aktivity v režii Zatloukalů a Vojčáků. Přitom všem ještě v průběhu sobotního dopoledne kluci Mrkvicovi stačili úspěšně absolvovat poslední závody Moravského poháru v běhu na lyžích, který Ski klub Fenix Jeseník pořádal u Kurzovní chaty pod Pradědem.

Na nedělní dopoledne jsme se hromadně přesunuli pod Dalimilovu rozhlednu, kde pro nás Vašek připravil pěkné orienťáky na krátké trati. Opět se zde, zejména mezi desítkami kupek v lese, mohli vydovádět jak ti nejmenší, tak ti nejzkušenější borci.

Podkladů pro poobědové vyhodnocení bylo dost, no ale zvítězili vlastně všichni. Největším pozitivem celé akce bylo, že do přípravy a průběhu soustředění se zapojili všichni zúčastnění.

Utvrdili jsme se, že nejlepší sportovní výsledky letos můžeme očekávat od Honzíka, Vaška a Petra. V oblastních závodech by mohla úspěšně bodovat Stázka a po létech by zase o sobě mohl nechat vědět Marek. Nepochybujeme, že Romča s Klárou, případně s Terkou, nás opět potěší i jinými sportovními aktivitami na celostátní i světové úrovni. V těch nejmladších - Víťovi, Radimovi, Péťovi a druhém Víťovi nám rostou velmi slibné naděje. No a všichni veteráni se zřejmě i letos zapojí do mistrovství ČR štafet a klubů, aby znovu dali orienťácké veřejnosti vědět, že oddíl ZLH žije.

   

   

Příští sobotu už začínáme oblastní závodem na klasické trati ve Slatinicích. Zatím je nás přihlášeno 13.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce

Anketa

Tyto stránky sleduji kvůli dění:

  v orientačním běhu
190 (55,7%)

  ve volejbalu
121 (35,5%)

  v orientačním běhu i volejbalu
30 (8,8%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz